Oortwolk maakt onbevangen en levendig jeugdtheater voor álle kinderen. (En de volwassenen om hen heen.) En kiept onze binnenwereld naar buiten, om samen al die emoties eens goed te bekijken. Hoe mooi of hoe lelijk ook, álles mag gezien worden.

De voorstellingen van Oortwolk gaan over figuren die zich een route door al hun emoties heen worstelen en telkens weer in absurde, maar voor het jonge publiek, toch zo herkenbare situaties belanden.

Geestig, filosofisch en poëtisch theater over alles dat zich vanbinnen afspeelt.

De Wildernis (8+)

Een avontuurlijke trip over de angst om voor schut te staan. Over de binnenwereld van schuwe waaghalzen, aarzelende praatjesmakers en behoedzame bluffers.

De twee vrienden maken zich op voor het optreden van hun leven. Een spreekbeurt, een dans, een duik in het diepe… Maar de druk is hoog, want er is publiek en dadelijk sta je voor schut. En dan ook nog wind tegen! Als echte cowboys kijken ze het beest in de bak en duiken ze samen De Wildernis in.

Een spannende trip dwars door lachwekkende en ontroerende taferelen voor iedereen vanaf 8 jaar. Waarin toneel, mime en beeldend theater elkaar geruisloos afwisselen.

De makers haalden voor De Wildernis inspiratie uit Charlie Mackesy’s succesboek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard'.

Credits

Spel: Lonne Gosling en Wannes Zeegers
Concept, tekst, regie: Suzanne van der Horst
Bewegingscoach: Tegest Pecht Guido
Decor: Jan Dams
Muziek, geluid: Frank Sens
Educatie advies: Nienke Smit-Zuidweg
Productie: Marjolein Buijs
Foto's: Jesse Hanssen
Teaser: Vincent van der Horst
Illustratie: Esther Seepers
Vormgeving flyer: Eveline Grin/Woody Veneman