Oortwolk maakt poëtisch en geestig jeugdtheater over die o-zo woelige binnenwereld.

In de voorstellingen van Oortwolk wordt ons binnenste naar buiten gekiept, zodat we er samen eens goed naar kunnen kijken. Hoe gênant of eng ook, bij Oortwolk stelen kwetsbaarheid, verlangen, naïviteit of angst de show. Omdat wij dat juist mooi of lief vinden. En omdat we daar graag even de tijd voor nemen. Wij willen niet dat hele snelle, dat voorbijgaande, dat contactloze en niet échte. (Als je begrijpt wat wij bedoelen.) In onze voorstellingen zie je figuren die telkens weer in absurde situaties belanden en na flink worstelen met hun emoties, het publiek hoopvol achterlaten. 

Mooi voor schut (7+)

Hoeveel smoesjes kun je verzinnen om eronderuit te komen? En hoe lang kun je doen alsof je niet bang bent, terwijl je hart zo hard bonkt vanbinnen?

Een ode aan bange bluffers, schuwe waaghalzen en aarzelende praatjesmakers.

Mooi voor schut is een familievoorstelling vol lachwekkende en ontroerende taferelen, voor iedereen vanaf 7 jaar. Waarin toneel, mime en beeldend theater elkaar geruisloos afwisselen.

De twee vrienden maken zich op voor het optreden van hun leven. Maar de druk is hoog, want er is publiek en dadelijk sta je voor paal! Als echte cowboys kijken ze het beest in de bek en trotseren ze samen de storm.

Credits

Spel: Lonne Gosling en Wannes Zeegers
Concept, tekst, regie: Suzanne van der Horst
Bewegingscoach: Tegest Pecht Guido
Decor: Jan Dams
Muziek, geluid: Frank Sens
Educatie advies: Nienke Smit-Zuidweg
Productie: Marjolein Buijs
Foto's: Jesse Hanssen
Teaser: Vincent van der Horst
Illustratie: Esther Sepers
Vormgeving flyer: Woody Veneman

Najaar 2022 presenteerde Oortwolk Mooi voor schut onder de titel De Wildernis op de presentatiedag van Buro Bannink. Toch dekte die titel nooit helemaal de lading vonden de makers, vandaar de wijziging.