Oortwolk maakt onbevangen en levendig jeugdtheater voor álle kinderen. (En de volwassenen om hen heen.) En kiept onze binnenwereld naar buiten, om samen al die emoties eens goed te bekijken. Hoe mooi of hoe lelijk ook, álles mag gezien worden.

De voorstellingen van Oortwolk gaan over figuren die zich een route door al hun emoties heen worstelen en telkens weer in absurde, maar voor het jonge publiek, toch zo herkenbare situaties belanden.

Geestig, filosofisch en poëtisch theater over alles dat zich vanbinnen afspeelt.

Mooi voor schut (7+)

Hoeveel smoesjes kun je verzinnen om eronderuit te komen? En hoe lang kun je doen alsof je niet bang bent, terwijl je hart zo hard bonkt vanbinnen?

Een ode aan bange bluffers, schuwe waaghalzen en aarzelende praatjesmakers.

Mooi voor schut is een familievoorstelling vol lachwekkende en ontroerende taferelen, voor iedereen vanaf 7 jaar. Waarin toneel, mime en beeldend theater elkaar geruisloos afwisselen.

De twee vrienden maken zich op voor het optreden van hun leven. Maar de druk is hoog, want er is publiek en dadelijk sta je voor paal! Als echte cowboys kijken ze het beest in de bek en trotseren ze samen de storm.

 

Credits

Spel: Lonne Gosling en Wannes Zeegers
Concept, tekst, regie: Suzanne van der Horst
Bewegingscoach: Tegest Pecht Guido
Decor: Jan Dams
Muziek, geluid: Frank Sens
Educatie advies: Nienke Smit-Zuidweg
Productie: Marjolein Buijs
Foto's: Jesse Hanssen
Teaser: Vincent van der Horst
Illustratie: Esther Seepers
Vormgeving flyer: Woody Veneman

Najaar 2022 presenteerde Oortwolk Mooi voor schut onder de titel De Wildernis op de presentatiedag van Buro Bannink. Toch dekte die titel nooit helemaal de lading vonden de makers, vandaar de wijziging.