Oortwolk maakt poëtisch jeugdtheater over die o-zo gevoelige binnenwereld.

In de voorstellingen van Oortwolk wordt ons binnenste naar buiten gekiept, zodat we er samen eens goed naar kunnen kijken. Hoe gênant of eng ook, bij Oortwolk stelen kwetsbaarheid, verlangen, naïviteit of angst de show. Omdat wij dat juist mooi of lief vinden. En omdat we daar graag even de tijd voor nemen. Wij willen niet dat hele snelle, dat voorbijgaande, dat contactloze en niet échte. (Als je begrijpt wat wij bedoelen.)

In onze voorstellingen zie je figuren die telkens weer in absurde situaties belanden en na flink worstelen met hun emoties, het publiek hoopvol achterlaten.

Behoorlijk boos 6+

Naar Toon Tellegens ‘Is er dan niemand boos?’ (Querido)

Eekhoorn was jarig, maar Spitsmuis kon niet komen om allerlei verzonnen redenen. Nu denkt Spitsmuis dat Eekhoorn daar hartstikke boos over is, maar dat is helemaal niet zo. Dat vindt Spitsmuis niet leuk en gaat er daarom alles aan doen om Eekhoorn tóch boos te krijgen. Ondertussen wordt Spitsmuis zelf steeds kwader...

Een vrolijke, innemende voorstelling die boosheid op een humoristische manier in de spotlight zet en flink stof tot nadenken én navoelen geeft.

Credits

Tekst: Suzanne van der Horst
Spel: Lonne Gosling en Suzanne van der Horst (afgewisseld met Lis de Kort en Julia van der Pas)
Eindregie: Imke Donkers
Dramaturgie: Thomas Lamers
Decor: Jan Dams
Productieleiding: Marjolein Buijs
Educatief advies: drs. Nienke Smit-Zuidweg
Foto's: Jesse Hanssen
Teaser: Pixel Visuals

Oortwolk krijgt steun van: