Educatie

Bij iedere voorstelling maken wij educatiemateriaal. Soms in de vorm van een mini-workshop, waarin we ons verdiepen in wat we gezien hebben, en soms in de vorm van een stukje meespelen uit voorstelling.

Om de kinderen goed voor te bereiden op wat ze te zien krijgen, wordt van tevoren ook een lesbrief aangereikt door ons. Dan weten kinderen waar ze aan toe zijn en kunnen ze goed voorbereid genieten van de voorstelling. Ook ontvangt de leerkracht een hand-out ter verdieping op de voorstelling en het bevat toffe les-ideeën.

Educatie bij Behoorlijk Boos

Boos worden is tegelijk het makkelijkste en het moeilijkste wat er is. Als je niet oppast schiet je voor je het goed en wel doorhebt uit je slof. Maar hoe kun je zorgen dat je ook een beetje behoorlijk boos wordt? Precies boos genoeg? En waar zit dat eigenlijk, boos zijn?

  • Een vrolijke en innemende voorstelling geïnspireerd op Toon Tellegens ‘Is er dan niemand boos?’ op school of in het theater;
  • Een zorgvuldig vormgegeven interactief moment, tijdens en na elke voorstelling uitgevoerd door de acteurs;
  • Een ‘toolkit’ met lesbrief vooraf, en een korte en duidelijke handreiking ter verdieping op het na programma met les ideeën, die een leerkracht in de klas kan bespreken.Download hier de lesbrieven van Behoorlijk boos.

Thema's: boosheid, emotieregulatie, vriendschap, jarig zijn.

Duur: max 50 minuten

Capaciteit: max 90 (op school) 150 (school in theater) 200 (regulier)

Techniek: in overleg (op school stopcontact nodig, meer niet) Download hier de technische fiche voor op school. En hier voor in het theater.

Speelvloer: min 6 x 6m

Boeken: info@burobannink.nl

Lesbrieven

Download hier de lesbrieven behorend bij de voorstellingen:

Lesbrief voorafgaand aan Behoorlijk boos

Lesbrief na afloop Behoorlijk boos