Oortwolk

Noordpool? Oorstok? Wát zeg je?

OORTWOLK!

We zullen uitleggen wat Oortwolk is, dan begrijp je het vanzelf. De Oortwolk is een veronderstelde wolk van vele miljarden komeetachtige objecten, bestaand uit ijs en steen, rondom het zonnestelsel. Astronoom meneer Oort uit Franeker deed deze aanname in 1950. Hij kon dus niet zeggen dat het écht zo was, maar veronderstelde het. Dat vonden we zo mooi en toepasselijk voor de naam van een theatergroep. Theater hangt natuurlijk ook van veronderstellingen aan elkaar!

Wij zijn Oortwolk. En wij maken jeugdtheater voor álle kinderen. (En de volwassenen om hen heen).

De makers

De makers

Suzanne van der Horst, theatermaker, actrice.

Suzanne heeft als oprichter van Oortwolk de artistieke en zakelijk leiding in handen. In de afgelopen 17 jaar maakte ze als autonoom theatermaker producties waarbij ze schrijft, regisseert en/of speelt. Ook werkte ze veel als trainingsactrice en trainer. Een kinderboek van haar hand verschijnt in het voorjaar van ’22.

Suzanne kan niet wachten om de kinderen van Brabant en omstreken te trakteren op een humoristische voorstelling over boos-zijn en ze (eindelijk) weer voor een moment te laten verliezen aan hun verbeelding.

Jan Dams, decor.

Jan is beeldend kunstenaar en technicus, gevestigd in Veldhoven onder de naam Companie Dams. Samen met zijn broer Vincent organiseert hij met regelmaat exposities en bijeenkomsten.

Met veel toewijding maakt Jan het decor voor Oortwolk. Voor Behoorlijk boos ontwikkelde hij een decor dat bijna alleen van hout is en volledig inklapbaar.

Drs. Nienke Smit-Zuidweg, educatie advies

Nienke begeleidt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar door middel van integratieve psychotherapie in haar eigen praktijk ‘Het Huis van Zuid’. Daarnaast werkt ze als docent bij de HBO-opleiding Social Work en is ze sociaal wetenschapper.

Bij Oortwolk geeft Nienke advies op het gebied van emoties en emotieregulatie bij kinderen. Ze houdt zich bezig met het aanreiken van handvatten voor deelnemende kinderen en leerkrachten in het omgaan met emoties. Zodat zoveel mogelijk kinderen en leerkrachten zich gaan beseffen dat alles wat je voelt oké is en dat je kunt leren hier handig(er) mee om te gaan.

Theater Oortwolk werkt met evenveel:

aan haar voorstellingen, waarbij kinderliteratuur - gekoppeld aan sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen - steeds het uitgangspunt vormt.

Het bestuur

Voorzitter: Heleen Volman
Secretaris: Bijke Aarts
Penningmeester:
René van Elderen

Oortwolk krijgt steun van: