Voorstelling boeken?

Een voorstelling bij jullie op school? Of liever naar het theater met de klas? Neem contact met ons op! We bespreken graag de mogelijkheden.

info@theateroortwolk.nl of bel op: 06 26 07 24 04

Voor boekingen mail naar

info@burobannink.nl

Hé jij daar!

Wij vinden het echt geweldig als je een reactie achterlaat.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  * indicates required

  Kom je ons team versterken?

  Momenteel zijn er geen openstaande vacatures.

  Reacties

  Met groep 3, 4 en 5 van Basisschool de Dromenvanger in Oud-Heusden, naar de voorstelling 'Behoorlijk boos' geweest. In één woord geweldig! Zowel de kinderen als wij juffen waren van het begin tot het einde geboeid.

  → Marijana Emmen, juf groep 3 De Dromenvanger, Oud-Heusden

   

  “Ik zag Behoorlijk boos van Oortwolk. Wat een feest! Over superboos zijn. Of dat juist nooit worden. Dit is een aanrader!”

  → Marjolein van den Akker (coördinator Trefpunt cultuureducatie Heusden)

   

  “Een prachtige voorstelling, sterk gespeeld en het uitgebreide nagesprek maakte het helemaal compleet.“

  → Anita Tromp (cultuurcoach primair onderwijs, Cultuurstation Eindhoven)

   

  “Het was geweldig! Dank daarvoor! De kinderen hebben zo genoten en het was zó leuk om te zien welke kinderen gingen staan of zitten bij de verschillende vragen van het na-programma, hilarisch!”

  → Juf Julia (Basisschool Tiliander, Tilburg)

   

  “’Behoorlijk Boos’ groeide in enkele weken uit tot een jeugdvoorstelling die alles in zich had: humor, scherpte, zachtheid, eerlijkheid, liefde en wanhoop. En boosheid, over eigenlijk niets, maar tegelijkertijd juist alles: Over vriendschap!”

  → Gwen Sengers (programmeur Educatie & Jeugd Schouwburg Concertzaal Tilburg)

   

  “Oortwolk, zeker een gezelschap om in de gaten te houden!”

  → Cultuurcoach Cultuurcontact Helmond

   

  Vanmorgen de voorstelling bekeken in de Cammeleur in Dongen. En wat was het leuk! Kinderen zaten vol spanning te luisteren en het is dan ook zo leuk om te zien dat ieder kind er zijn eigen draai aan geeft als er vragen worden gesteld. Top voorstelling dus!!

  → leerkracht gr 4 basisschool Dongen

   

  “Wij vonden het leuk dat jullie lieten zien hoe je boos kan worden. Wij vonden de grapjes leuk. Wij vonden het ook leuk dat spitsmuis zei dat zij de taart niet lekker vond, maar dit eigenlijk wel vond. Wij vonden het yoga stukje leuk en dat spitsmuis dan op de billen van eekhoorn sloeg vonden wij erg grappig. Wij vonden het ook zielig dat eekhoorn moest huilen. Wij vonden de hele voorstelling superleuk.”
  → De kinderen van groep 4a, BS Heilig Hart, Dongen

   

  “Jullie hebben de taal van Toon Tellegen écht weten te vangen met de tekst. Dat kom je niet vaak tegen.”

  → Een intermediair op de presentatie dag van Buro Bannink.

   

  “We zagen deze week de voorstelling 'Behoorlijk boos' samen met onze kleinkinderen Pina (6) en Malin (5) en waren 'behoorlijk opgetogen'! We liepen ietsje later blij naar huis: we hadden iets goeds, iets bijzonders meegemaakt. De voorstelling doet de literaire tekst van Toon Tellegen alle eer aan en zit toch boordevol verrassingen en kleine acties waar kinderen zo van houden. We waarderen het heel erg dat jullie het jonge volkje betrokken bij het gebeuren en met hen op een volwassen manier in dialoog gingen. Knap gedaan!”

  → Een bezoeker bij Klein festijn, Op De Wolken, Gent (BE).

   

  “Alles klopte en was goed. Sterk en geloofwaardig spel, herkenbaar, past goed bij de doelgroep, goede dynamiek, boeiend, niet te lang, niet oordelend en een zeer mooi aansprekend decor! Deze voorstelling was erg genieten.”

  → Debby Bos (projectleider cultuuronderwijs Kunstgebouw, Rijswijk)

   

  “Met de groepen 3 naar de voorstelling ‘Behoorlijk Boos’ geweest. Wat een goed, mooi en grappig verhaal! Een verhaal met een duidelijke en herkenbare boodschap voor de kinderen. Ze hebben er met plezier naar gekeken. Bedankt voor de leuke voorstelling!”

  → Juf Eveline (Basisschool De Vlasbloem, Zuidland)

   

  “Ik ben met mijn groep 3 in Zandvoort naar ‘Behoorlijk Boos’ geweest. Mooie voorstelling met veel expressie, die ook voor onze buitenlandse kinderen leuk was om naar te kijken. Op de na afloop gemaakte tekeningen in de groep kon je zien hoe goed het was overgekomen!"

  → Thea van der Woerd

   

  “Vervolgens is hun debuutvoorstelling eentje uit duizenden, alles klopt! Inhoud, humor, dynamiek, beeld, ze weten alles samen te brengen. Zelden zag ik een voorstelling die Toon Tellegen zo goed eer aan doet! Geloof je me niet, kom kijken!"

  → Karin Bannink (Directeur Buro Bannink)

   

  “Jullie eerste voorstelling ‘Behoorlijk Boos’ is gelaagd, verwondert en prikkelt de fantasie van kinderen. Ze zet kinderen aan tot nadenken over zichzelf, de ander en de samenleving en dat is wat wij graag in voorstellingen zien.”

  → Beppie Remmits (Directeur CultuurStation, Eindhoven)

   

  “De voorstelling wisselt af tussen serieuze en grappige momenten, waardoor je geboeid blijft kijken en de boodschap aankomt. Mooi om te zien hoe je met weinig middelen compleet in het verhaal wordt meegenomen. Visueel erg aantrekkelijk en vol fantasie. Een aanrader voor zowel kinderen als (toekomstig) leerkrachten!”

  → Corine Barendregt (Docent opleiding PABO De Haagse Hogeschool, Den Haag)

   

  “‘Mooi voor schut’ is een toegankelijke en humorvolle voorstelling, waaruit de kracht van verbeeldingskracht zeer duidelijk blijkt. Studenten konden zien dat theater een mooi middel is om met kinderen het gesprek aan te gaan over alledaagse thema’s zoals schaamte, gênante dingen doen of bang zijn. Erg waardevol.”

  → Luca van Slagmaat (Docent opleiding PABO De Haagse Hogeschool, Den Haag)

   

  “Enorm genoten van de voorstelling! Heerlijke humor. Serieuze noot. En die kids konden alles zo goed benoemen!”

  → Sjoerdtje Schaap (Bibliotheek Eindhoven)

   

  "Oortwolk slaagt erin om op een mooie manier schaamte, niet durven, twijfelen en ‘het niet weten’ bespreekbaar te maken bij onze jongste bezoekers. Je hoeft niet altijd stoer te zijn, twijfelen mag en levert ook mooie dingen op. Oortwolk toonde dit op een ontroerende en grappige manier voor Paradebezoekers van alle leeftijden."

  → John de Weerd (Programmeur Theaterfestival de Parade)