Het zonnetje in huis 4+

Oortwolk maakt poëtisch en geestig jeugdtheater over die o-zo woelige binnenwereld.

In de voorstellingen van Oortwolk wordt ons binnenste naar buiten gekiept, zodat we er samen eens goed naar kunnen kijken. Hoe gênant of eng ook, bij Oortwolk stelen kwetsbaarheid, verlangen, naïviteit of angst de show. Omdat wij dat juist mooi of lief vinden. En omdat we daar graag even de tijd voor nemen. Wij willen niet dat hele snelle, dat voorbijgaande, dat contactloze en niet échte. (Als je begrijpt wat wij bedoelen.) In onze voorstellingen zie je figuren die telkens weer in absurde situaties belanden en na flink worstelen met hun emoties, het publiek hoopvol achterlaten. 

Op deze pagina vind je hier meer informatie over onze nieuwste voorstelling Het zonnetje in huis. Voor meer informatie en boekingen kun je contact opnemen met Buro Bannink.

Het zonnetje in huis

Een feelgood voorstelling over de zonnige kant van een donkere bui.

Ze wonen pal naast elkaar en toch is er een groot verschil tussen de twee buren Iggy en Meneer Snor. Bij Iggy schijnt altijd de zon en bij Meneer Snor hangt doorgaans een donkere wolk boven zijn huis. De twee botsen om de haverklap, dat loopt een keer uit de hand. Maar dan ontdekken de twee dat ze misschien moeilijk mét, maar al helemaal niet zonder elkaar kunnen. Zorgen zonnestralen en een regenbui immers niet samen voor de mooiste regenboog?

In een mozaïek van cartooneske taferelen in en om hun huis gaan Iggy en Meneer Snor de strijd aan met elkaar. Een hilarische buren-clash van grappig gekibbel, dwaze gebaren en een magisch ballet.

‘Het zonnetje in huis’ is een vrolijke familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, die je onmogelijk onpartijdig achterlaat..

Credits

Spel: Tegest Pecht Guido en Bas Klemann
Idee, regie: Suzanne van der Horst
Decor: Jan Dams
Vormgeving: Atelier Fritz/Femke Klinkenbijl
Muziek: Frank Sens
Dramaturgie: Iris Spanbroek
Educatie advies: Nienke Smit-Zuidweg
Film: Niels Groenendijk
Foto's: Jesse Hanssen
Illustratie: Esther Sepers

Productie: Juul Veraa